Bas van Vuurde

Grafisch Ontwerper

Ik maak visuele identiteiten en campagnes voor de culturele sector door middel van vet design: helder en krachtig. Creatieve energie, fascinatie en vakmanschap zijn mijn basis voor frisse ideeën. Ik heb een eigen stijl met een specialisatie in letterontwerp en typografie en maak websites, affiches, boeken & omslagen.

Wat maakt het bijzonder

Als ontwerper met een eigen onderneming is werk meer dan werk. Het is een deel van mijn identiteit. Door trouw te blijven aan de kernwaarden gedurende meer dan tien jaar heb ik een bedrijf gecreëerd met werk waar ik trots op ben. Mijn voordeel: de persoonlijke aanpak van een kleine organisatie in combinatie met een breed netwerk, met oprechte aandacht voor details die het verschíl maken.

 

Wat ik nog meer doe

De balans als zelfstandig ondernemer met een onvoorspelbare agenda vind ik door in mijn vrije tijd zoveel mogelijk offline te leven. Ik ben geen hipster maar wel koffie connaisseur en craft beer specialist. Graag rijd ik op m’n fixie door de stad en struin platenzaken af op zoek naar die ene klapper. Wat platen betreft maak ik die ook onder de naam Colophon. Elektronische muziek gemaakt met analoge synthesizers en drumcomputers. Apparatuur uit de jaren ’70 en ’80 die niet meer gemaakt wordt en daardoor een heel eigen karakter heeft. Met mijn label Lowercase Life breng ik vinyl uit in gelimiteerde oplage. Overal verkrijgbaar: van Londen en Parijs tot in Tokio maar ook op Spotify en YouTube.

 

Wat doen we samen

Ik houd er van om samen te werken in plaats van in opdrachtgeverschap. Door het vroeg betrekken van alle partijen kunnen we samen een overkoepelende strategie bepalen waaruit communicatie voortvloeit naar concept en design. Geen ontwerp voor target groups maar bereik van ménsen, in dialoog over wat mooi en eerlijk is.

Opleiding

  • MA — Type and Media, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
  • BA — Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
  • MBO — Grafisch Lyceum Rotterdam

Opdrachtgevers

Bas van Vuurde Design Creative
Schietbaanlaan 61a
3021LD Rotterdam
M 06 242 127 12
info[@]basvanvuurde.nl
basvanvuurde.nl